Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Dierenambulance Schagen-Hollands Kroon zoekt bikkels met levenservaring

26 januari 2017, 17.15 uur

TUITJENHORN De rek is er uit bij de Dierenambulance Schagen-Hollands Kroon. Ze staan 24 uur per dag klaar voor dieren in nood. Maar er zijn wel snel nieuwe vrijwilligers nodig om alle diensten te kunnen blijven leveren.

De huidige groep vrijwilligers moet overuren draaien om dag en nacht paraat te kunnen staan. "Gelukkig doen ze die stap extra vaak met plezier", zegt Christl Rodink in dierenasiel Schagen in Tuitjenhorn. Maar ideaal is het niet. Nu is het nog een rustige periode maar in drukke tijden dreigt er een tekort aan handen.

Lees ook: Gedumpte zwijntjes krijgen 'welverdiend moordleven' in Beloofde Varkensland

Maaike Moras en Esther de Graaf zijn al vrijwilliger. Zij maken vaak mooie, maar soms ook heel droevige verhalen mee. "Ik kreeg een melding van een aangereden hond bij de N241", vertelt Esther. "Ik heb hem naar de dierenarts gebracht. De hond was gelukkig gechipt en bleek van Duitse mensen te zijn. Die mailden me later dat ze zo gelukkig waren dat hij weer terug was!"

Inslapen
Maar niet alles kent een vrolijk einde. "Ik werd gebeld over een aangereden vos", zegt Maaike. "Er lag meer bloed om het dier dan er nog in zat. Die hebben we naar de dierenarts gebracht en die hem heeft laten inslapen."

Het werk bij de dierenambulance kan dus best pittig zijn. Je moet dan ook aan een aantal eisen voldoen voor je aan de slag kan, zegt Christl Rodink: "Je moet sterk in je schoenen staan en een stukje levenservaring hebben. Je moet ervaring hebben met dieren, rustig kunnen blijven en alleen- en in teamverband kunnen werken."

Op de website van Dierenasiel Schagen staat meer informatie over de vacature van vrijwilliger bij de dierenambulance.

NH/Matthijs Gemmink