Ga naar Content

Weespers zamelen handtekeningen in tegen fusie met andere gemeente

WEESP Weespers zijn faliekant tegen de fusie tussen hun stad en een andere gemeente. Om dit kracht bij te zetten, verzamelen Weespers handtekeningen tegen het fusieplan, onder de noemer 'Baas in eigen gemeente!'

"Wij willen graag zelfstandig blijven", zegt Fahima Popal van het Comité Zelstandig Weesp. Volgens haar wordt de afstand tussen de burgers en de gemeente-ambtenaren vergroot als de fusie door zal gaan. 

De meeste bewoners scharen zit achter het standpunt van Fahima. "Ik ben een echte Weesper en dat wil ik ook blijven", zegt een voorbijganger. Ook historici vinden dat Weesp niet verloren mag gaan. De stad bestaat namelijk al 661 jaar.

Fusie onvermijdelijk 
Desondanks heeft de gemeenteraad besloten dat de stad niet meer zelfstandig kan voortbestaan. Een van de redenen daarvoor is dat de ambtelijke organisatie van Weesp vrij klein is. "Als er iemand ziek is, dan hebben we geen vervangers", zegt Bas Jan van Bochove van de gemeenteraad. Daarnaast wordt het werk volgens hem ook ingewikkelder. 

Er worden momenteel gesprekken gevoerd met de gemeente Gooise Meren en Amsterdam om te kijken naar een fusie. Ondertussen gaat het Comité Zelfstandig Weesp vastberaden door met het inzamelen van handtekeningen.

Foto: Weespernieuws