Ga naar Content

Gerbrands dronk biertje met ontslagen Verbeek

ZAANDAM Toon Gerbrands was weer even terug bij de volleyballers van VV Zaanstad waar hij een presentatie gaf. Gerbrands was daar 25 jaar geleden trainer bij de dames voordat hij furore maakte in het voetbal.

Na ruim elf jaar gewerkt te hebben als algemeen directeur van AZ verruilde Gerbrands in 2014 AZ voor een functie als algemeen directeur bij PSV. Gerbrands kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij AZ: "Ik heb hele mooie jaren gehad bij AZ en gun ze nog steeds heel veel."  

Biertje
Bij AZ werkte Gerbrands met grote coaches. Zo werkte hij onder andere met Louis van Gaal, Co Adriaanse en Gertjan Verbeek. Met die laatste heeft Gerbrands nog steeds een bijzondere vriendschap. Na drie en een half jaar besloot Gerbrands om Verbeek te ontslaan omdat er geen chemie meer was tussen Verbeek en het team. Een lastige keuze maar desondanks besloot Gerbrands om Verbeek tóch op te zoeken en hem te helpen met het opruimen van zijn spullen. Daarna zijn ze samen naar een chinees gereden en hebben ze een biertje gedronken. "Als je echt straight bent en geen politieke spelletjes speelt dan kan je op die manier met elkaar blijven omgaan", aldus Gerbrands.

KNVB
Gerbrands is ook kritisch op de KNVB. Volgens de algemeen directeur van PSV staat de voetbalwereld nog steeds in brand: "Er is geen rust bij de KNVB want er is nog steeds geen directeur op dit moment en daar is ook nog geen echte oplossing voor. En er moet nog een Raad van Commissarissen worden aangesteld. Volgens Gerbrands moet de KNVB duidelijkheid geven. "Als er geen leiding is, naar wie moet je dan luisteren?", besluit Gerbrands. 

Video #159491
Foto: Pro Shots/Joep Leenen