Ga naar Content
Noord-Holland

Hierom moet je nooit je middelvinger opsteken naar een agent

23 januari 2017, 18.46 uur · Aangepast 23 januari 2017, 19.07 uur
Door: · Foto: Politie Basisteam Boven IJ

BEVERWIJK Een 21-jarige man heeft zich in Beverwijk behoorlijk in de nesten gewerkt door zijn middelvinger op te steken naar agenten. Door de hele reeks bekeuringen die hij heeft gekregen, zal hij dat waarschijnlijk niet snel nog eens doen.

De politie IJmond schrijft op Facebook over de man die het nodig vond om de politiemensen op die manier te beledigen. De man reed op een scooter toen hij een verkeerscontrole passeerde. Hij haalde twee agenten op de fiets in en stak zijn middelvinger op. Hij reed door en herhaalde dat een paar meter verder nog eens. 

Lees ook: Omstander weigert gecrashte agent te helpen: "Ik ben geen politievriend"

Dat was voor de agenten reden genoeg hem te stoppen. Toen hij was aangehouden voor belediging van een ambtenaar, ontkende hij in eerste instantie het gebaar te hebben gemaakt. Na aandringen door de agenten gaf hij het uiteindelijk wel toe. 

De man werd op het politiebureau gefouilleerd en bleek een boksbeugel en een blokje hash op zak te hebben. Daar bleef het niet bij, want hij bleek ook niet in het bezit van een rijbewijs. Vervolgens werd als klap op de vuurpijl geconstateerd dat zijn kentekenplaat niet goed vastzat, de achterband geen profiel had en dat de scooter lijkt te zijn opgevoerd. 

Serie boetes
Hij krijgt voor alle overtredingen een flinke boete, sluit de politie het berichtje af.