Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Leerlingen Taborcollege juichen om titel excellent: "Onze school is de beste"

23 januari 2017, 18.10 uur · Aangepast 23 januari 2017, 19.14 uur

HOORN Het Taborcollege d'Ampte in Hoorn is een van de scholen die het predicaat excellent heeft gekregen. De leraren hebben hier vijf jaar keihard voor gewerkt. De vreugde was dan ook groot toen het goede nieuws vanochtend bekend werd gemaakt.

"We hoopten er natuurlijk op, maar het was wel even spannend vanmorgen", vertelt directeur Stef Macke. Vijf jaar geleden is de school een nieuwe weg ingeslagen waarbij veel aandacht kwam voor het sociale gedrag van de leerlingen. 

In speciale lessen leren ze de kinderen hoe ze het beste met elkaar om kunnen gaan en daarmee creëert de school een positieve sfeer. "We leren hoe we moeten reageren op pesten", vertelt een leerling. "Ik merk wel dat iedereen heel behulpzaam is", vertelt een andere leerling. 

Stef Macke is apetrots op wat zijn school heeft bereikt. "Alles draait hier om handig gedrag. En daarbij zijn drie aspecten van belang: respect, veiligheid en verantwoordelijkheid. Ik ben heel blij dat dit werkt en dat we nu ook echt de titel excellente school hebben gekregen."

NH Nieuws/Marieke Pijlman