Meisje redt jongetje (5) uit ijskoud water: "Hij was helemaal kopje onder"

CASTRICUM - De 11-jarige Emma uit Castricum mag met recht een heldin genoemd worden: ze redde tijdens het buitenspelen een klein jongetje uit het koude water, nadat hij door het ijs was gezakt.

Emma speelde na schooltijd nog even op het plein van basisschool De Helmgras, toen ze ineens hulpgeroep hoorde vanaf de sloot. Daar stonden een paar jongens langs de kant, terwijl het kleinste jongetje helemaal kopje onder door het ijs was gezakt. "Alleen zijn handje stak nog uit", vertelt Emma's moeder Jolien aan NH. 

Tak
De 11-jarige twijfelde geen seconde en pakte een stevige tak. Die wist de jongen, die nog niet kan zwemmen, vast te pakken, zodat hij weer op de kant kon komen. Emma heeft hem daarna richting zijn huis in de buurt van zwembad De Witte Brug getild, maar het doorweekte jongetje wilde het laatste stukje zelf naar huis lopen.

"Bijna niemand zou het durven denk ik", zegt de reddende engel tegen NH over haar eigen heldendaad. "Want uiteindelijk wordt het erg diep."

Dat ze toevallig verstand van zaken heeft, heeft volgens haar een belangrijke rol gespeeld. "Ik kan heel goed zwemmen en als ik er zelf in val, weet ik wat ik moet doen. Dus ik vond het wel nodig om in actie te komen."

Eenmaal thuis aangekomen deed ze haar verhaal aan haar moeder. "Toen ze het vertelde, zei ik: 'Wat zeg je nou?' Ik kreeg zowat tranen in mijn ogen, ik was echt zo trots", wil Jolien kwijt. 

De moeder wilde echter wel weten hoe het nu met het jongetje gaat, maar niemand weet wie het precies is. "De politie zei dat ze ook nog geen melding hebben gehad, maar ik wil graag weten of hij oké is."

Apetrots
Ondanks dat Emma niet helemaal is meegelopen met de kleine jongen, is Jolien apetrots op de reddingsactie van haar dochter. "Echt bizar. Dat jongetje was gewoon helemaal verdwenen in het water. Dit heeft ze heel goed gedaan."

Meer over dit onderwerp:
Noord-Kennemerland
Deel dit artikel:

Recent nieuws