Knap gelijkspel van ODIN'59 tegen Scheveningen

21 januari 2017, 17.36 uur · Aangepast 21 januari 2017, 18.02 uur
Door: · Foto:

HEEMSKERK ODIN'59 heeft in de derde divisie zaterdag knap gelijk gespeeld tegen hoogvlieger Scheveningen. De mannen van trainer Richard Plug kwamen vlak voor tijd op 1-1 tegen de nummer twee uit de stand.

De eerste grote kans van de wedstrijd viel pas na een kleine twintig minuten te noteren. De Graaf hakte de bal naar De Vries, maar de inzet van de ODIN-aanvaller werd tot corner verwerkt. In de tegenaanval was ook Scheveningen dicht bij het eerste doelpunt. ODIN'59-keeper Van Dijk voorkwam met een redding een treffer. De keeper was even later ook attent bij een inzet van Calabro. Na een half uur liet ook de thuisploeg zich weer eens zien. Scheffer stuurde De Vries weg, De Graaf probeerde vervolgens de bal op Hulleman te spelen, maar zijn pass was te kort. Tien minuten voor de rust zette Klijbroek de Graaf vrij voor het doel. De spits van de thuisploeg schoot naast.

Na rust kwam het eerste gevaar van de bezoekers uit Scheveningen. Het schot ging voorlangs. Kort daarna was Scheveningen opnieuw dicht bij een doelpunt. Na een combinatie werd Koorndijk voor het doel vrijgespeeld. Zijn schot belandde in het zijnet. Na ruim een uur kwamen de bezoekers toch op voorsprong. Oud-prof Calabro kopte de 0-1 achter keeper Van Dijk. ODIN'59 ging op jacht naar de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg via Seijs een goede mogelijkheid. Zijn schot was een makkelijke prooi voor Scheveningen-keeper Wolsheimer. Enkele minuten later schoot Hardenberg de bal over. Aan de andere kant was Scheveningen gevaarlijk bij enkele uitbraken. Zes minuten voor tijd kreeg ODIN'59 loon naar werken. Meijer tikte de bal in het doel, 1-1. In de slotfase gingen beide ploegen op zoek naar het winnende doelpunt. Die viel niet meer.

ODIN'59 vinden we terug op de vijftiende plaats. Uit twintig wedstrijden behaalde de ploeg twintig punten.

Opstelling ODIN'59: B.van Dijk, Cremers, Scheffer (Seijs/69), De Graaf, De Vries (Hardenberg/55), Boekel, Klijbroek, Lensen (Dikker/61), Meijer, Van den Eeckhout en Hulleman

Opstelling Scheveningen: Wolsheimer, El Moussaoui, Koorndijk, Schwiebbe (Rog/77), Calabro, Resodihardjo, Peters, Aldogan, Samoender en De Vlugt