Jan Blokhuijsen geeft eerste plaats weg op 1500m

Zuid-Scharwoude - Jan Blokhuijsen, die na de eerste dag van het NK allround op de eerste plaats stond, is die plek na de 1500 meter kwijtgeraakt.

Op de 1500 meter werd Blokhuijsen overklast, in een direct duel met Patrick Roest. Roest stond voor de start 1,3 seconden achter de schaatser uit Zuid-Scharwoude. Hij eindigde in 1.46,36, terwijl Blokhuijsen in 1.47,80 over de finish kwam. Daardoor moet Blokhuijsen zondag op de 10.000 meter 0,88 seconden goed maken op Roest om de nationale titel te pakken.

"Patrick rijdt een hele sterke 1500, maar het is een allroundtoernooi hè", zei Blokhuijsen na afloop bij de NOS. "Mijn 1500 moet nog beter, dat frustreert me wel. Maar voor het toernooi is het wel interessant." Roest start morgen in de laatste rit, terwijl Blokhuijsen in de rit daarvoor een goede tijd moet neerzetten, maar in principe kan Blokhuijsen ook een betere 10 kilometer rijden dan Roest. "Het is morgen tijd om het recht te zetten op de tien kilometer. Ik ga gewoon een goede tijd rijden en dan zien we het wel", aldus Blokhuijsen.

Blokhuijsen is als nummer twee van het EK allround eerder deze maand in Heerenveen al geplaatst voor het WK allround, begin maart in het Noorse Hamar, maar wil graag de nationale titel voor zich opeisen. Na het NK gaat hij naar Tenerife om weer rustig te kunnen trainen.

Lees ook: Jan Blokhuijsen aan de leiding bij het NK allround

Koen Verweij wilde bij het NK ook strijden voor het ene ticket dat nog te vergeven is voor het WK allround, maar de schaatser uit Alkmaar moest zich vanmorgen ziek afmelden.

Meer over dit onderwerp:
Schaatsen jan blokhuijsen zuid-scharwoude
Deel dit artikel:

Recent nieuws