Joey Veerman schiet FC Volendam voorbij FC Eindhoven [met reacties]

VOLENDAM FC Volendam heeft drie punten overgehouden aan het duel met FC Eindhoven. In eigen huis wonnen de mannen van Robert Molenaar met 3-1. De gevierde man aan de kant van de Volendammers was de pas 18-jarige Joey Veerman met twee treffers.

FC Volendam begon het duel zonder Jack Tuijp in de basisopstelling. Trainer Molenaar gaf de voorkeur aan Bert Steltenpool en Kevin van Kippersluis. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van de bezoekers. Een voorzet van Jari Vandeputte kwam via de lat bij Tibo van der Velde. Van der Velde zag zijn kopbal van de lijn worden weggewerkt door Paul Kok.

Van Kippersluis zorgde voor het eerste gevaar aan Volendamse zijde. De aanvaller schoot de bal van afstand naast het doel van Ruud Swinkels. Halverwege de eerste helft kwam Rai Vloet er gevaarlijk door. Zijn poging werd door Erik Schouten verwerkt tot hoekschop. Steltenpool kreeg tien minuten voor het rustsignaal een enorme kans. Een goede voorzet van Kok werd van dichtbij over het doel geschoten.

Mart Lieder van FC Eindhoven probeerde een penalty te versieren, maar scheidsrechter Martin van den Kerkhof tuinde er niet in. Een paar minuten later was Lieder bijna trefzeker met een poging van afstand, maar de bal eindigde in de handen van doelman Hobie Verhulst.

Slecht uit de pauze
FC Volendam begon slecht aan de tweede helft. Binnen twee minuten keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. Een steekbal tussen Mo Betti en Schouten werd knap meegenomen door Rafael Uiterloo. De voormalig aanvaller van Telstar passeerde Verhulst in de verre hoek.

Een knap uitgevoerde tegenaanval van de thuisploeg resulteerde in de gelijkmaker. Via Steltenpool kwam de bal bij de geheel vrijstaande Kevin Visser. Met een diagonaal schot passeerde Visser doelman Verhulst via de binnenkant van de paal. Het was het derde doelpunt voor Visser in de Jupiler League dit seizoen.

Eerste doelpunten Veerman
FC Volendam kwam in de 58e minuut op voorsprong. Aanvoerder Kees Kwakman legde de bal breed op middenvelder Joey Veerman. De 18-jarige middenvelder uit de eigen opleiding schoot de bal van twintig meter in het doel. Een kwartier later was Veerman wederom trefzeker. De bal kwam na een afgeslagen aanval via Visser bij Veerman. De jongeling kreeg de bal voor zijn linkervoet en schoot de bal hoog in het doel. Twee minuten later kreeg Veerman de mogelijkheid op een hattrick, maar zijn inzet werd door Swinkels tot hoekschop verwerkt.

FC Eindhoven bleef zoeken naar doelpunten in de slotfase. Een vrije trap op de rand van het zestienmetergebied werd door Dario van den Buijs op de vuisten van Verhulst geschoten. Verdediger Thomas Horsten schoot even later de bal eveneens op doelman Verhulst. FC Volendam kwam in de blessuretijd niet meer in gevaar en won terecht met 3-1 van FC Eindhoven.

FC Volendam is de nummer vier met 39 punten uit 21 wedstrijden. FC Eindhoven is gezakt naar de tiende plaats met 32 punten.

Opstelling FC Volendam: Verhulst; Betti, Schilder, Schouten, Kok; Veerman, Van Kippersluis (Meulens /84), Kwakman; Visser (Van Son/89), Steltenpool, Van Velzen

Opstelling FC Eindhoven: Swinkels; Horsten, Sprockel, Van den Buijs, Gunst; Vloet, Deschilder; Van de Velde (De Silva/63), Lieder, Uiterloo, Vandeputte (Bousbiba/63)