Noord-Holland

Basisschoolleerlingen Grootschermer al natuurijs op

19 januari 2017, 20.24 uur

Alkmaar Centraal

GROOTSCHERMER - GROOTSCHERMER Nu het een paar dagen continu heeft gevroren houden de schaatsliefhebbers het dunne ijslaagje in de Alkmaarse wateren nauwlettend in de gaten. Voor de sloten en rivieren komt het schaatsen nog niet in beeld, maar op de natuurijsbanen kunnen ze maar nauwelijks wachten.

Door onze mediapartner Alkmaar Centraal.

De basisschoolleerlingen van de Driessenschool uit Grootschermer mochten het ijs al proberen, want ijsclub Thialf had op de valreep besloten de kinderen toch even een uurtje te laten schaatsen.

Eigenlijk kon er nog niet geschaatst worden. Dat het toch lukt heeft een speciale reden, zegt voorzitter Misha Hoekstra: "Doordat de ijsbaan een klein beetje lek is, is de ijslaag tot de bodem gezakt en kunnen kinderen er niet doorheen zakken."

Nadat er door tientallen kinderen een uur lang met plezier was geschaatst konden de gladde ijzers weer worden opgeborgen. En dat zal naar alle waarschijnlijkheid voorlopig zo blijven. De aankomende nachten blijft het vriezen maar gaat het overdag enkele graden dooien.