Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Tulpenteler Andijk druk met voorbereidingen tulpenpluktuin

20 januari 2017, 14.31 uur

ANDIJK Tulpenteler Paul Schouten levert morgen 200 duizend tulpen voor de tulpenpluktuin op de Dam in Amsterdam. Het is een behoorlijke klus om de tulpen daar te krijgen, maar ook om ze vol in bloei te laten zijn.

De kas van Paul staat normaal gesproken vol met groene tulpen, maar vandaag is een uitzondering. "De tulpen die normaal naar de veiling gaan, mogen nog niet in bloei zijn omdat ze anders uitgebloeid zijn tegen de tijd dat ze bij mensen op tafel staan. Maar nu hebben we prachtige tulpen staan en dat is ook wel eens leuk om te zien", vertelt Paul. 

Precies klaar
Het is nog wel spannend om de tulpen precies 'klaar' te hebben voor morgen. "Op een gegeven moment neem je de beslissing om de tulpen door te laten groeien. Dan kan je ze definitief niet meer naar de veiling brengen, dus dat moet allemaal wel goed gaan."

Paul denkt dat het allemaal precies goed komt."Morgen vertrekt er hier een colonne van vrachtwagens richting de Dam. Alles is op tijd ingepakt, maar liefst 2000 kratten met tulpen. "

Bijzonder
Paul vindt het bijzonder dat z'n tulpen straks op de Dam te zien zijn. "Ik ben wel trots dat mijn tulpen daar straks staan."

De tulpenpluktuin is een jaarlijks evenement op de Dam. Het is tevens het startschot van het tulpenseizoen. De tulpenpluktuin is vanaf 13.00 uur geopend voor publiek. 

NH/Marieke Pijlman