Ga naar Content
Noord-Holland

Stukje huid met haar in paardenworst zorgt voor maatregelen en excuses

18 januari 2017, 17.25 uur · Aangepast 18 januari 2017, 17.44 uur
Door: · Foto: Eline Boshuizen/NH Beeldredactie

HAARLEM De DekaMarkt heeft tot op de bodem laten uitzoeken wat er gisteren in een stuk paardenworst van de grootgrutter was gevonden. Het bleek inderdaad om paardenhaar te gaan. De leverancier ging vanmorgen door het stof.

Eline Boshuizen wilde gisteren tijdens de lunch een stukje paardenworst eten, toen ze er iets in ontdekte wat leek op een pluk haar. Ze zette een foto van haar bizarre vondst op Twitter. De leverancier van de vleeswaren aan de DekaMarkt was geschokt en liet direct uitzoeken wat hier was gebeurd. 

Paardenhuid met haren
"Na overleg met onze kwaliteitsdienst, producent en grondstoffenleverancier is er onomstotelijk vast komen te staan dat er een stukje paardenhuid met daaraan bevestigd paardenharen, terecht is gekomen in een partij paardenworst", laat de leverancier aan Eline weten. Hij wijt dit aan "onzorgvuldig slachten en uitsnijden van de paardendelen".

Lees ook: 'Haren' in paardenworst DekaMarkt gevonden

De leverancier heeft direct besloten niet langer paardenvlees af te nemen van de Ierse grondstoffenleverancier, maar samen te gaan werken met een Nederlandse paardenslachterij. Ook benadrukt hij dat er extra controles zullen worden gehouden op de verwerking van het vlees om herhaling te voorkomen. 

Bloemen en excuses
Ook heeft de leverancier Eline een bos bloemen en welgemeende excuses aangeboden. Ze is blij met de snelle en adequate reactie. "Goed dat er zo serieus met mijn klacht is omgegaan en er zelfs is besloten om niet meer met Ierse leverancier samen te werken."

Hoewel ze van de schrik is bijgekomen, denkt Eline dat ze de paardenworst voorlopig even in het schap laat liggen: "Het stukje haar staat nog op mijn netvlies", zegt ze lachend. "Geef mij maar een plakje kaas!"