Ga naar Content

Teleurstelling in Callantsoog:"It giet net oan"

CALLANTSOOG In een paar dagen tijd zijn Angelique ter Haak en Dita Weij volleerde ijsmeesters geworden. Afgelopen zaterdag bouwden ze samen met de buurt hun eigen ijsbaan. Vandaag was het erop of eronder want de vorstperiode is aan zijn einde gekomen.

Met de hulp van brandweer, gemeente en heel veel mensen uit de buurt wisten ze midden in hun wijk een mooie baan neer te leggen. "Iedereen is enthousiast", vertelt Angelique. "Ik word helemaal plat geappt of er al geschaatst kan worden."

Dooi
Buurjongen Lars had zich vandaag als vrijwilliger opgegeven om de baan te komen testen. Nu de dooi er aan zit te komen was er alleen vanmiddag kans om te schaatsen. Maar is het ijs dik genoeg? "Ik denk dat ik er doorzak", zegt Lars voor hij met zijn laarzen het ijs op stapt.

Het hele dorp wacht ondertussen op bericht via Facebook of het doorgaat. Maar na een paar stappen van Lars op het ijs roept Stefan Weij "Kom er maar af!". Het ijs kraakt en scheurt. "Jammer!", verzuchten de ijsmeesters. "Gelukkig mag de baan tot eind maart blijven liggen. Er komt vast nog een vorstperiode!"

Foto: NH/Matthijs Gemmink