Ga naar Content
Noord-Holland

Wie achtervolgde Rosleny Magdalena op de dag van haar dood?

17 januari 2017, 20.09 uur · Aangepast 17 januari 2017, 23.15 uur
Door: · Foto: Politie Amsterdam/AT5

AMSTERDAM De politie is nog altijd op zoek naar de persoon die verantwoordelijk is voor de dood van Rosleny Magdalena, die op 17 november werd neergeschoten in Amsterdam. De persoon die fietsend op camerabeelden is vastgelegd, is nog niet geïdentificeerd.

De 28-jarige Rosleny had op de bewuste ochtend net haar 6-jarige dochtertje naar school gebracht, toen ze op het Maldenhof in Amsterdam werd neergeschoten. Ze overleed ter plekke. De politie vermoedt dat het om een gerichte actie gaat en is dringend op zoek naar een fietser die betrokken is bij de dood van Rosleny.

Lees ook: Doodgeschoten Rosleny Magdalena had net dochter naar school gebracht

In de uitzending van Opsporing Verzocht van vanavond werden beelden van deze persoon getoond. Te zien is hoe Rosleny wegfietst van de school van haar dochtertje. Ze lijkt te worden opgewacht en gevolgd door een andere fietser. Dat lijkt ze zelf niet door te hebben. Na een korte achtervolging wordt Rosleny bij het Maldenhof neergeschoten.  

Persoonlijke conflict
De politie houdt er rekening mee dat er een persoonlijk conflict tussen de verdachte en het slachtoffer was en dat Rosleny de verdachte dus kende. De politie weet niet of de mysterieuze fietser het slachtoffer heeft neergeschoten, of dat iemand anders dat uiteindelijk heeft gedaan. Ook is het onduidelijk of de fietser een man of een vrouw is. 

Lees ook: Politie: 'Omgebrachte vrouw Amsterdam lijkt bewust doelwit'

Mensen die op 17 november iets verdachts hebben gezien rond het Maldenhof of denken te weten wie de mysterieuze persoon op de fiets is die Rosleny heeft gevolgd, worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. 

Bureau NH besteedt morgen om 17.45 uur ook aandacht aan de zaak.