Ga naar Content
Noord-Holland

Zeehond 57 overgeplaatst naar Wadden: "Stress door alle aandacht is te groot"

17 januari 2017, 18.04 uur
Door: · Foto: Clint Plas

BLOEMENDAAL Zeehond 57, het oude dier dat afgelopen zomer heel veel bekijks trok op de stranden van Zandvoort, Bloemendaal en IJmuiden, is overgeplaatst naar een rustige plek bij de Waddeneilanden. Dat meldt de Reddingsbrigade Bloemendaal op haar website. 

De bejaarde en inmiddels beroemde zeehond met op zijn rug het nummer 57 had erge last van alle aandacht van bezorgde en geïnteresseerde strandgangers. Hij leed daar volgens de reddingsbrigade en de EHBZ (Eerste Hulp bij Zeehonden) zo erg onder dat het ongezond voor hem is. 

Lees ook: Zeehond 57 zoekt tevergeefs naar welverdiende rust

"Omdat dit dier nooit met rust werd gelaten en er regelmatig meldingen kwamen, is er besloten om hem toch maar op te halen en over te plaatsen naar een rustig wad zodat hij daar nog jaren onbezorgd kan genieten van zijn oude dag. Het is triest dat dit moest gebeuren, maar het is wel in het belang van deze prachtige zeehond", schrijft de reddingsbrigade. 

Waar zeehond 57 precies verblijft nu, is natuurlijk niet bekend gemaakt. Nu maar hopen dat deze stoere, oude knar niet besluit weer terug te zwemmen naar zijn oude strandjes!