Noord-Holland

NL
V

Moeder Sjeddy schrijft brief aan rechters over vermoorde zoon

17 januari 2017, 11.00 uur · Aangepast 17 januari 2017, 11.21 uur
Door Geja Sikma · Foto: NH

HAARLEM Op de tweede zittingsdag van de rechtszaak Sjeddy is er veel aandacht voor de nabestaanden. De oom van het overleden slachtoffer Sjeddy Taher Ibrahim leest een brief van zijn moeder voor: "Ik wil de verdachten niet onder ogen komen, dan blijven ze op mijn netvlies."

Van verslaggever Geja Sikma

"Tot strakkies, zei hij tegen me om kwart over één", schrijft Sjeddy's moeder verder in de brief. "Ik mis zijn telefoontjes, wel 4 of 5 keer op een dag."

Lees ook: Op valreep 'nieuwe' getuige in moordzaak-Sjeddy

Het Openbaar Ministerie stelde gisteren tijdens de eerste zittingsdag Ricardo L. als hoofdverdachte van het doodsteken van Sjeddy, in de vroege ochtend van Nieuwsjaardag 2016. Dit gebeurde tijdens een ruzie tussen een paar mannen en vrouwen, waarbij meerdere messen werden gebruikt. Sjeddy wilde tijdens die ruzie een vriend helpen. 

Lees ook: Rechtszaak tegen verdachten zaak-Sjeddy van start

Tijdens de rechtszaak staat niet alleen Ricardo L. terecht, maar ook Layminda van Z. en Roxanne O. Doordat er veel mensen betrokken waren bij de ruzie en het bloedbad en de de verdachten en veel getuigen gedronken of drugs gebruikt hadden, is het moeilijk om helderheid te krijgen. 

Lees ook: Vrienden Sjeddy boos over vrijlaten hoofdverdachte: "Sjeddy's familie kon ook niet feestdagen met hem doorbrengen"

Maar door een dna-spoor op het mes waarmee Sjeddy is gedood, is het OM er zeker van dat Ricardo L. de fatale messteek heeft toegebracht. 

"Mijn grootste vraag is waarom de verdachten met de feestdagen vrij rondliepen", schrijft de moeder van Sjeddy in haar brief die voorgelezen aan de rechters. 

Onze verslaggever zit in de rechtszaal en twittert mee: