Ga naar Content
Noord-Holland

Texelstroom tijdelijk uit de vaart vanwege storing in roerpropellor

16 januari 2017, 11.55 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Matthijs Gemmink

TEXEL Veerboot de Texelstroom is gisteravond uit de vaart gehaald vanwege twee technische storingen dit weekend. Dat meldt Teso op haar website. 

De Schulpengat zal de komende dagen varen tussen Den Helder en Texel. Teso laat weten dat er daarom "op een beperkt aantal momenten sprake kan zijn van een korte wachttijd". 

Steiger
Afgelopen zaterdag raakte de Texelstroom een steiger nadat de veerboot door een storing kort onbestuurbaar raakte. En gisteravond ging het weer fout. Dit zou te maken hebben met de storing van de dag ervoor. 

Stuurfout
Volgens Teso-directeur Cees de Waal ging er iets mis met een roerpropellor onder het schip. "We hebben vier roerpropellors onder het schip. Een daarvan raakte opeens vermogen kwijt wat een stuurfout veroorzaakte. We hebben binnen de haven weinig manouvreerruimte en daardoor raakte we een houten steiger. De volgende dag gebeurde het weer, maar kon er tijdig ingegrepen worden door de ervaring van de dag ervoor."

Teso gaat de komende dagen samen met de leverancier van het systeem op zoek gaat naar een definitieve oplossing van de technische problemen. Pas dan zal het schip weer in de vaart worden genomen.