Ga naar Content

Velsertunnel vanaf 5.00 uur weer open

VELSEN-ZUID Na negen maanden afgesloten te zijn geweest voor verkeer is het om 5.00 uur eindelijk zover: de Velsertunnel gaat weer open. In de uren voor de heropening worden de laatste puntjes op de i gezet.

Hoofdaannemer Gerard de Boer was even bang dat het onstuimige weer van de afgelopen dagen de heropening zou vertragen, maar het lijkt er sterk op dat de deadline gehaald wordt. 

"We liggen keurig op schema. Om 4.00 uur vannacht moet het klaar zijn, want dan gaan we alle afzettingen die nu in de omgeving staan, verwijderen. Het verkeer krijgt dan weer de gelegenheid om van de tunnel gebruik te maken."

Lees ook: Bewoners Velsen-Noord lopen dolgelukkig door lege Velsertunnel: "Heel gaaf"

Op 15 april 2016 begon de grootschalige renovatie aan de zestig jaar oude tunnel. Negen maanden lang waren de tunnelbuizen niet toegankelijk voor verkeer. In die periode werd het verkeer omgeleid via andere wegen, wat tot veel files en vertragingen leidde.

Verkeershinder verleden tijd
De Boer verwacht dat die verkeershinder wel eens verleden tijd kan zijn. "Ik ben natuurlijk geen waarzegger, maar je kunt er van op aan dat het voor de verkeersgebruiker een stuk verbeterd is." 

Lees ook: Oldtimers cancellen feestelijke opening Velsertunnel uit angst voor strooizout

Als alles loopt zoals gepland gaat de Velsertunnel dus morgenvroeg om 5.00 uur open voor verkeer. De officiële opening volgt na de ochtendspits, naar verwachting rond 10.30 uur. 

Foto: