Ga naar Content

Ook Johnny Kraaijkamp jr. tegen afschot herten: "Niet waar ik bij ben"

ZANDVOORT "Ik ben nooit anti, maar nu ben ik vóór de herten en tegen de openbare executies." Johnny Kraaijkamp jr. schaarde zich vandaag achter de grote groep demonstranten tegen het afschot van de herten in de Amsterdamse Waterleidingduinen.

Van verslaggever Geja Sikma

"Het is een prachtig, bijna surrealistisch gezicht als je herten door je straat ziet lopen", mijmert de Zandvoortse acteur. En ook tijdens de demonstratie laten een paar herten met magnifieke geweien zich zien. 

Nepgewei
Er zijn zo'n honderd mensen uit heel Nederland naar Zandvoort gekomen om te protesteren tegen het afschot van de damherten. Twee meisjes hebben hun hertenknuffels meegenomen en een jongen draagt trots een nepgewei op zijn hoofd. "Dat draag ik, want dan weten ze dat ik van herten hou."

Van het argument van de ecologen dat er te veel herten in de duinen lopen, willen de demonstranten niets weten. Kraaijkamp gelooft dat evenmin. "Bewijs dan dat er te veel zijn en dat ze schade veroorzaken. Maar er worden valse argumenten gebruikt", luidt zijn stellige mening. "Er wordt gejokt. Niet waar ik bij ben."