Ga naar Content

Eigenaren dode kat op zoek naar dierenbeul: "Onmenselijk"

HAARLEM De eigenaren van de overleden kat Tebbie laten het er niet bij zitten en zijn overtuigd van het feit dat er een kattenhater actief is in de buurt van de Spiegelstraat. Hun kat werd gisteren aangereden en vervolgens het Spaarne ingetrapt, stellen zij. De politie doet forensisch onderzoek.

De laatste tijd zijn er meerdere katten in het Spaarne aangetroffen. Op dezelfde dag als Tebbie werd ook Tommy levenloos uit het water gehaald. Vlak voor kerst kon een andere kat uit de buurt nog net op tijd worden gered.

Lees ook: 'Dierenbeul rijdt kat aan en trapt hem in gracht'

De baasjes van Tebbie, Danny en Mart Renes-Senff, zijn vastberaden iedereen op de hoogte te stellen van wat er is gebeurd. Ze zijn er stellig van overtuigd dat er opzet in het spel is en dat hun kat nog leefde na de aanrijding alvorens hij in het water werd geschopt. "Bij het inspecteren hebben ze gezien dat er een autoprofiel op zijn gezicht zat en dat hij duidelijk een trap in zijn buik had gehad", aldus Danny.

Niks bewezen
De politie benadrukt dat niks is bewezen over een eventuele mishandeling. Wel worden zowel Tebbie als Tommy opgestuurd naar een forensisch dierenarts om uitsluitsel te bieden.

Foto: NH