Start van hoofdcontent

TEXEL

nl

Noordwesterstorm: tot aan de heupen in het water

14 januari 2017, 17.45 uur

TEXEL De noordwesterstorm die vannacht over de provincie trok, heeft wat bijzondere beelden opgeleverd. Bij Den Oever stond het water bijna 2,7 meter hoog en op Texel was dit 2,34 meter.

Dat is vier centimeter hoger dan voorspeld. Per jaar gebeurt dit ongeveer 3 à 4 keer, maar toch kwamen er gisteravond veel mensen kijken bij de haven op Texel. "Het is wel spannend. Of in ieder geval mooi om te zien."

Het bijzondere moment werd door veel mensen vastgelegd door middel van een foto. "Het komt nogal onverwacht en dat kan vervelend zijn voor de ondernemers. Maar de natuur is mooi."

Voorbereidingen
Gisteren werden de dijken al versterkt en gingen de stuwen en gemalen op stormstand. De schotten die hoteleigenaar Rob Sanders tegen de ramen en deuren had geplaatst, hebben de voeten van de hotelbezoekers droog gehouden.

NAP
Marko Cortel het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zegt dat het Normaal Amsterdams Pijl op Texel weer 0 is en dat betekent dat de haven er de komende 48 uur een stuk droger uitziet dan gisteravond. 

NH