Whatsapp

Noord-Holland

16-jarige Dave tussen grootste bluesartiesten ter wereld

14 januari 2017, 17.10 uur · Aangepast 14 januari 2017, 17.38 uur

HOOFDDORP Hij is misschien wel de nieuwe Candy Dulfer: bluesmuzikant Dave Warmerdam uit Hoofddorp is pas 16 jaar, maar mag namens Nederland naar Memphis voor dé blueswedstrijd van de wereld.

Door verslaggever Eline Boshuizen

"Een droom die uitkomt", aldus Dave, die op zijn dertiende al werd ontdekt door de doorgewinterde bluesmuzikant Robbert Fossen, met wie hij nu samen op het podium staat. 

Memphis
In oktober won het duo de Dutch Blues Challenge, wat betekent dat zij in februari naar Memphis gaan voor een van 's werelds grootste blueswedstrijden. Blueszanger Robbert Fossen stond al eerder in Memphis en kwam zelfs in de finale. 

Hij schat de kansen dan ook goed in: "We hebben een goed optreden voorbereid. Ze zullen daar vast onder de indruk zijn van een 16-jarige jongen die zo geweldig kan spelen. We zijn een goed duo."

Tijdens de International Blues Challenge, die elk jaar in Memphis, Tennessee wordt gehouden, staat de hele stad in het teken van de blues. "Dave weet niet wat hij mee maakt", grijnst Fossen. Dave reageert bescheiden: "Ik sta daar straks tussen de grootste bluesmuzikanten ter wereld: dat is geweldig!"

'Mr. Boogie Woogie'
Zijn liefde voor de blues ontstond toen 'Mister Boogie Woogie' Eric-Jan Overbeek bij hem thuis de piano ging stemmen. "Ik hoorde zijn muziek en vond het geweldig. Toen ben ik ook die kant op gegaan."

Dave zit nog op een middelbare school in Rotterdam waar hij ook een vooropleiding voor het conservatorium volgt. Naast zijn optredens met Fossen, speelt hij ook nog in zijn eigen geformeerde bluesband Leakin' Roof. 

Bert Lek
Whatsapp