Ga naar Content
Noord-Holland

'Dierenbeul rijdt kat aan en trapt hem in sloot'

14 januari 2017, 16.30 uur · Aangepast 15 januari 2017, 13.30 uur
Door: · Foto: Privéfoto

HAARLEM In de omgeving van de Spiegelstraat lijkt een kattenhater actief. Vandaag werd kat Tebbie aangereden, waarna hij de gracht werd ingetrapt en daar dood is gevonden.

Dat vertelt de woedende eigenaar van Tebbie aan NH. "Ik was net gaan sporten, toen de kapper op de hoek belde. Ze hadden mijn kat dood in de sloot gevonden, nadat hij eerst was aangereden. Na de aanrijding is Tebbie gewoon levend in de gracht getrapt en daarna verdronken door het koude water", zegt Danny Senff. 

Eerdere incidenten
Tebbie werd volgens Danny gevonden met bandensporen op zijn kopje en een schoenprofiel in zijn buik. Het is volgens hem niet het eerst incident in de buurt. De katten van meerdere buren werden ook al teruggevonden in de sloot, hoewel zij nog op tijd gered konden worden. "In de buurtapp is er nu ook wel paniek ontstaan. Mensen houden hun kat nu liever binnen."

Danny heeft geen idee wie er achter de laffe daad zit. "Een kat aanrijden kan gebeuren, maar dat je het in je hoofd haalt om hem te vermoorden?! Welke gek doet zoiets?"

Politie
De dierenbescherming is op de hoogte, maar Danny neemt ook zelf initiatief om de dader te vinden. "We gaan zo flyers uitdelen, in de hoop dat mensen die iets gezien hebben, zich melden bij ons."

De politie bevestigt dat het lichaam van de kat sporen van aanrijding vertoont, maar zegt dat het allerminst zeker is dat het dier vervolgens is mishandeld. Daarom zal er forensisch onderzoek worden gedaan door een dierenarts.