Ga naar Content

Vrienden Sjeddy boos over vrijgelaten hoofdverdachte: "Sjeddy's familie kon ook niet feestdagen met hem doorbrengen"

HAARLEM Sjeddy werd een jaar geleden op oudejaarsnacht neergestoken bij een ruzie, en overleed ter plekke. Een paar dagen voor de rechtszaak tegen de verdachten, horen zijn vrienden dat de hoofdverdachte met de feestdagen om procedurele redenen vrij is gelaten.

Van verslaggever Geja Sikma

Sjeddy's vrienden kunnen het nieuws over de vrijlating niet bevatten: "Hij heeft met zijn vrienden kunnen vertoeven, en Sjeddy's familie kan dat dus niet meer."

Güneshan Eryilmaz heeft samen met een groep vrienden onlangs nog een clip van een rap gemaakt, als eerbetoon aan Sjeddy Taher Ibrahim. "Iedereen moet deze clip zien", zegt Anass Bellafkih. "Ik wil zelfs dat de rechter het ziet, en ook de daders."

Lees ook: Vrienden eren doodgestoken Sjeddy met videoclip: "Houd je rustig en wacht op ons"

Rechtszaak
Maandag begint de rechtszaak tegen de verdachten Ricardo L. (25), Layminda van Z (21) en Roxanne O. (22). Het Openbaar Ministerie beschouwt de man als de verdachte die Sjeddy de fatale messteek heeft toegebracht. En hij zou samen met de vrouwen ook twee andere mannen hebben verwond. 

Lees ook: Honderden Haarlemmers brengen doodgestoken Sjeddy (22) laatste groet

Güneshan weet niet of hij de rechtszaak ook zal bijwonen, want hij wil de verdachten niet zien. "Er is nog veel woede. Hoe kan iemand die hier om de hoek heeft gewoond een jongen die daar woont, doodsteken." Bij de boom op de Zomerkade in Haarlem-Oost, waar Sjeddy in elkaar zakte, kijkt hij naar de vele bloemen en aandenkens die op 1 januari hier weer zijn gebracht. 

Duidelijkheid
De vrienden en nabestaanden willen duidelijkheid over wat er precies gebeurd is die nacht. Maar of ze die krijgen volgende week, is niet zeker. De hoofdverdachte ontkent dat hij heeft gestoken, hij zou juist het mes hebben willen afpakken, zo verklaarde hij eerder. 

"Ik geloof daar niet in", zegt Anass. "En dan nog, dat mes had daar gewoon niet moeten zijn", valt Güneshan hem bij. 

 
 
Foto: NH