Ga naar Content
Noord-Holland

Vader vermoorde Mariska Mast zwaar teleurgesteld in regering

12 januari 2017, 16.24 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

HOORN De vader van de in 2008 in Honduras vermoorde Mariska Mast is zwaar teleurgesteld in de regering. Hij had zijn laatste hoop gevestigd op het staatsbezoek van november aan Australië

Daar woont de hoofdverdachte van de moord namelijk. Herbert Mast schreef daarom een uitgebreide brief naar minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders en minister-president Mark Rutte met daarin het dringende verzoek om de kwestie aan te kaarten tijdens het bezoek.

Lees ook: Vader Mariska Mast maakte reconstructie van moord op zijn dochter

Maar de brief heeft niets opgeleverd. Koenders en Rutte laten in vergelijkbare brieven weten al hun mogelijkheden uitgeput te hebben. "Ik heb volledig begrip voor uw persoonlijke situatie en ben mij terdege bewust van het feit dat de afgelopen acht jaar voor u zeer zwaar moeten zijn geweest, vooral omdat deze vreselijke zaak van uw dochter nog steeds niet is opgelost. Tot mijn spijt moet ik u echter berichten dat ik u niet verder behulpzaam kan zijn. Alle betrokken partijen hebben al het mogelijke gedaan om enige helderheid in deze zaak van uw dochter te verkrijgen."

Oneens
Maar Herbert Mast is het daar niet mee eens. De nog immer rouwende vader vindt dat het ministerie van Buitenlandse Zaken allesbehalve behulpzaam is geweest en dat veel vragen nooit zijn beantwoord. Mast maakte ook zelf een reconstructie van de moord, die andere inzichten opleverde dan het officiële onderzoek.

Lees ook: Vader vermoorde Mariska loste zaak zelf op: "Ze is in zijn val gelopen"

De 23-jarige Mariska maakte in 2008 een rondreis door Zuid-Amerika en volgde samen met een vriendin een duikcursus op het eiland Roatán in Honduras. Ze kwam met geweld om het leven in een nacht die ze bij haar Australische duikinstructeur doorbracht. Hij werd gearresteerd, maar kwam op borgtocht vrij en wist met zijn dubbele paspoort het land te ontvluchten. De verdachte woont nu in geboorteland Australië. Dat land weigert hem uit te leveren.