Ga naar Content

Familie blij met vervolging partycentrum en kinderopvang na dood Maurycy (4)

GROOTEBROEK Het Openbaar Ministerie wil partycentrum Happy Days en buitenschoolse opvang Smallsteps vervolgen voor de dood van de 4-jarige Maurycy. Hij viel op 31 december 2015 van een speeltoestel en overleed kort daarna.

Het OM heeft heeft dat laten weten na een gesprek met de familie van de jongen. Ook enkele medewerkers van zowel het speelcentrum als de kinderopvang worden als verdachten aangemerkt van dood door schuld. 

Lees ook: Jongetje (4) overleden na val van springkussen in partycentrum

Maurycy viel tijdens het spelen op een opblaasbaar toestel naar beneden en overleed een paar dagen later in het ziekenhuis. Uit onderzoek van het OM blijkt dat het kind te jong was om op het toestel te mogen spelen en dat veiligheidsmaatregelen tekortschoten.

Lees ook: School Grootebroek rouwt om dood Maurycy (4): "Als een wolkje op de wind"

De familie van Maurycy is blij met de beslissing van het OM. "Sinds 31 december 2015 zijn we gestopt met lachen. We proberen bij elkaar te zijn en zoeken elkaar op. Als we dan vandaag horen dat er toch mensen vervolgd gaan worden, is dat een hele opluchting", vertelt Vincent Pover, de oom van het jongetje.

De vader van Maurycy is zeer geëmotioneerd na het gesprek met het OM. Hij is niet in staat om te reageren. Zijn vrouw, de moeder van Maurycy is thuis gebleven omdat ze het gesprek niet aankon. 

Tevreden
De familie is heel tevreden over het Openbaar Ministerie. "We hebben altijd onze vermoedens gehad over wat er precies is gebeurd en dat wordt nu bevestigd door het OM", vertelt Pover. "Ik vraag me af hoe je als leidster van een buitenschoolse opvang tien kinderen tegelijk in de gaten kan houden. Dat lijkt me onmogelijk in een grote hal en dat zeg ik niet alleen voor mijn neefje, maar ook voor de andere kinderen." 

De familie ziet graag dat Happy Days aansprakelijk wordt gesteld voor het vreselijke ongeluk. Na de dood van Maurycy was zijn familie ten einde raad. De ouders van het jongetje vertelden vorig jaar dat ze kalmeringsmiddelen slikten en oom Vincent Pover deed zijn verhaal aan NH. "Mijn neefje was een jongetje met veel grappen en een lief karakter", vertelde hij. "Hij kwam rechtstreeks op de vloer en had geen schijn van kans."

Lees ook: Oom overleden Maurycy (4): "Mijn neefje had geen schijn van kans"

Gezien de complexiteit van het onderzoek en de regelgeving zijn er nog deskundigen die het OM gaat raadplegen in het vervolgonderzoek van de rechter-commissaris. Pas daarna neemt het OM een definitief besluit over de vervolging en concrete verdenkingen.

De familie is blij dat vandaag erop zit. "We hebben heel veel stress gehad in aanloop naar vandaag. Je weet toch niet wat de uitkomst zal zijn. Ook was het vorige week de sterfdag van Maurycy, dus alles bij elkaar is het emotioneel een hele heftige periode voor ons geweest. "

Het partycentrum en de buitenschoolse opvang wilden vooralsnog niet reageren.

Foto: NH