Ga naar Content
Noord-Holland

Nacht vol autobranden: acht auto's in vlammen op

12 januari 2017, 08.14 uur · Aangepast 12 januari 2017, 13.37 uur
Door: · Foto: Martin Damen

AMSTERDAM (AT5) De afgelopen nacht was de brandweer in Amsterdam weer druk met verschillende autobranden. Acht in totaal. In Amsterdam-Noord gingen twee auto's in vlammen op, in Osdorp maar liefst vier en in Geuzenveld nog eens twee.

Twee personenauto's die geparkeerd stonden op het Mosveld in Amsterdam-Noord vlogen rond 03.20 uur in brand. Toen brandweer en politie ter plaatse kwamen sloeg het vuur over op de tweede auto. Beide voertuigen brandden volledig uit. Er wordt onderzocht of er sprake is van brandstichting.

Osdorp
Even later, om 03.40 uur, werden vier auto's zwaar beschadigd door brand. Ditmaal was het raak in Osdorp. De voertuigen stonden geparkeerd in de David Wijnkoopstraat. Toen de hulpdiensten arriveerden stonden er twee auto's in lichterlaaie. Het vuur sloeg vervolgens over naar twee andere auto's. Ook hier wordt brandstichting onderzocht.

Geuzenveld
Ook in Geuzenveld was het raak. Daar moest de brandweer in actie komen om twee auto's te blussen die aan de Pieter Potsingel in brand stonden. Er wordt rekening gehouden met brandstichting. Anders dan de zes andere auto's, werden deze wel meegenomen door een berger. 

Geen van de acht auto's die afgelopen nacht in brand vlogen, waren te redden. Ze kunnen als verloren worden beschouwd.