Ga naar Content

Leden voetbalclub moedeloos na zoveelste inbraak: "Iedereen is de dupe"

SINT PANCRAS De leden van voetbalclub S.V. Vrone zijn het zat. Gisteravond werd er voor de zoveelste keer ingebroken tijdens een training, nadat er eerder dit weekend ook al spullen waren ontvreemd.

Na een training gisteravond bleek dat er een compleet team bestolen was. "We kwamen de kleedkamer binnen en iemand merkt dat zijn telefoon en portemonnee weg waren. Nog negen jongens keken in hun zakken en zagen dat hun telefoons er niet meer waren", vertelt keeper Luck van der Laan aan NH. "De hele selectie is de dupe."

Lees ook: Compleet voetbalelftal bestolen: kleedkamer leeggeroofd tijdens training

Maar niet alleen het team van Van der Laan is slachtoffer geworden van dieven. Afgelopen zondag wisten inbrekers hun weg naar de bestuurskamer van de club te vinden en stalen daar laptops en een printer. Zelfs de koelkast werd opengebroken. "Ze hebben gewoon een feestje gevierd hier door de koelkast leeg te drinken", zegt voorzitter Jaap de Vries. 

Duizenden euro's
De schade loopt in de duizenden euro's. Daarom gaat de club de beveiliging nog meer opschroeven. Onderhoudsman Theo de Wit vindt het verschrikkelijk dat het nodig is. "Je wordt er moedeloos van. We hebben inbraakstrippen aangeschaft, maar die jongens slaan dan uit ballorigheid gewoon een ander raam stuk."

Foto: NH