Ga naar Content

Dean Saunders: "Mijn broer Jamie is een beest dat opgesloten moet worden"

AMSTERDAM Een aangeslagen Dean Saunders - die vanmiddag in hoger beroep voor de rechter stond - haalde flink uit naar zijn broer Jamie, die tegen hem getuigt: "Mijn broer is een beest dat opgesloten moet worden."

Dean Saunders stond vanmiddag terecht voor onder meer het mishandelen van zijn ex-vriendin. Zijn broer Jamie Saunders probeerde hem af te persen en legde vandaag een verklaring af tegen hem. De zitting is voor onbepaalde tijd uitgesteld, omdat de rechter de verklaring van Jamie op waarheid wil toetsen.

Lees ook: Dean Saunders in hoger beroep voor de rechter

Volgens Dean is zijn broer ontspoord. "Jamie is een verrader, verslaafde en een junk. Een junk die geld nodig heeft en van mij krijgt hij het niet. Jamie is momenteel zo ver heen met drugs en geldproblemen. Hij heeft geen grenzen meer", zo zei hij tegen een NH-verslaggever. 

Lees ook: Jamie Saunders probeerde broer Dean af te persen

Geen woorden
Dean laat aan onze verslaggever blijken er helemaal kapot van te zijn. "Ik heb er geen woorden voor. Dat mijn eigen broer mij en mijn ouders dit aandoet. Hij is nog met veel meer dingen bezig. Het is een beest dat opgesloten moet worden."

De zanger maakte oogcontact met zijn broer Jamie tijdens de zitting. "Ik dacht toen: hoe heb jij zo ver kunnen zinken?" Vervolgens maakte Jamie volgens Dean lachend een snijbeweging langs zijn keel.

Lees ook: VIDEO: Jamie Saunders bedreigt broer Dean: "Voor jou gaat een bom ontploffen"

Onbegrip
De advocaat van Dean, Hugo ter Brake, snapt niet dat het hof de zitting heeft uitgesteld. De rechter wil Jamie en de ex-vriendin van Dean verhoren, maar Hugo denkt dat de rechter daar niet veel wijzer van zal worden. "Het is natuurlijk van tevoren al duidelijk wat die verklaring gaat worden. Daarnaast zal de ex-vriendin van Dean de verklaring van Jamie steunen. In hoeverre dat dus nieuws oplevert is nog maar de vraag."

Gezondheid
Dean zegt overigens hartproblemen te hebben gekregen dankzij alle stress. "Ik heb hartkloppingen, kan niet meer slapen en ik heb veel pijn. Het is verschrikkelijk."

Over Jamie heeft hij nog maar het volgende te zeggen: "Jamie is een hele zielige jongen. De drugs heeft van hem gewonnen, maar hij zal nooit van ons winnen."

Bekijk het hele interview met Dean Saunders en zijn advocaat hieronder:

Video #158859