Ga naar Content
Noord-Holland

Jongetje (12) overreden door buurman na belletje-trek

10 januari 2017, 11.34 uur · Aangepast 11 januari 2017, 11.23 uur
Door: · Foto: Angira Chandra

PURMEREND Wat begon als een kwajongensstreek voor de 12-jarige Ivano Baptista uit Purmerend, mondde uit in een nachtmerrie. Afgelopen weekend deed hij belletje-trek bij zijn buurman, waarna deze wraak nam en met zijn auto over het jongetje heenreed.

De jongen liep bij de aanrijding een gecompliceerde beenbreuk op, meldt de nieuwssite van WNL. Hij werd hier afgelopen zondag aan geopereerd in het VU ziekenhuis. Hij moet nu zes weken revalideren en zelfs dan is er geen garantie dat hij in de toekomst geen kunstheup nodig heeft.

Zijn moeder vertelt woedend: "De man is na de aanrijding ook nog uitgestapt om Ivano verrot te schelden." 'Je bent een mongool', zou de man hem hebben toegebeten. Ook zou hij daarna in zijn auto nog achter een ander jongetje zijn aangegaan.

Lees ook: Automobilist rijdt jongen van fiets en gaat ervandoor

Ivano's familie hoopt dat de dader een gepaste straf krijgt. "Als die man 20 centimeter anders was komen aanrijden was dit heel anders afgelopen", zegt zijn moeder. Ivano's broer Miguel voegt hieraan toe: "Ik hoop dat hij een tijdje vast zit en dat 'ie zijn verdiende loon krijgt."

De politie bevestigt aan de omroep dat er zaterdagavond een Purmerender is aangehouden voor het overrijden van een jongetje. Hij wordt verdacht van het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Voorlopig zit de man vast en hij wordt morgen voorgeleid aan de rechter.