Noord-Holland

NH Peilt: Neem jij graag pakketjes voor de buren aan?

10 januari 2017, 10.13 uur · Aangepast 10 januari 2017, 19.11 uur

NH PEILT We shoppen steeds meer online. Als een pakketje bezorgd wordt wanneer we niet thuis zijn, dan neemt de buurman het pakketje wel even aan. Maar steeds vaker zijn mensen dagelijks de pineut en moeten ze pakketjes voor de hele straat aannemen. 

Steeds meer online shoppen
We shoppen massaal online. In 2015 leverden de pakketvervoerders 208 miljoen pakketten binnen Nederland af, een stijging van 11,3% ten opzichte van 2014. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
 
Afleveren bij de buren
Door die constante stroom online bestellingen rijdt er dagelijks een volgeladen busje met pakketjes de straat in. En als de ontvanger van een pakket niet thuis is, dan zijn het vaak de buren die een pakketje moeten aannemen.
 
Overdag thuis
Pakketbezorgers hebben snel in de gaten wie er in de straat vaak overdag thuis is. En daar wordt dan dagelijks aangebeld om de pakketje af te leveren voor de hele straat. Steeds meer mensen zijn het daarom spuugzat om postkantoortje te spelen voor de hele straat. In sommige gevallen hebben mensen hun hele gang vol pakketen staan.
 
Burensysteem
Er komen steeds meer experimenten om pakketjes handig te laten bezorgen. Zo is in het Brabantse Bergen op Zoom, Michiel Nieuwkerk een bedrijf begonnen dat regelt welke buurman de pakketjes wil ontvangen. Zodat iedereen altijd weet waar zijn pakketje is, en niemand lastig gevallen wordt als hij dat niet wil.
 
Mogen ze bij jou aanbellen?
Vind jij het prima om pakketjes aan te nemen voor je buren of wordt je er gek van om postkantoortje voor de hele buurt te spelen?
 
NH Peilt is de hele dag online, om 11:20, 12:40 en 16:40 uur op de radio en vanaf 17:00 uur in het nieuws op TV. Dan worden ook internetreacties voorgelezen, dus laat jouw mening aan de hele provincie horen en reageer!

Reageren doe je door je onderaan deze pagina aan te melden via Facebook. Geen Facebook maar wel een mening? Mail je verhaal dan naar [email protected]