Ga naar Content
Noord-Holland

Het lekkerste broodje van Nederland komt uit Medemblik

9 januari 2017, 21.05 uur · Aangepast 9 januari 2017, 21.18 uur
Door: · Foto: Stichting De Lekkerste Wedstrijden

MEDEMBLIK Het lekkerste broodje van Nederland komt uit Medemblik! Het broodje 'Rotolare striato', gemaakt door Jean Pierre Karsen van het Italiaanse restaurant MED Trattoria, kreeg van de jury de beste beoordeling.

Het winnende broodje bevatte tomatentapenade, buikspekrollade van het livarvarken, gestoofde broccoli, perenmosterd en gedroogde pancetta. Volgens de jury "waande je je met dit broodje in Italië wanneer je blind zou proeven".

Chefkok Jean Pierre, voor zijn collega's John, is blij met de uitverkiezing. "Ik ben heel trots, het was erg spannend. Het niveau lag hoog, maar ik wist dat mijn broodje goed en mooi was", vertelt hij aan NH.

Geheim
Wat is het geheim van de 'rotolare striato'? "Het klinkt afgezaagd, maar toch de liefde voor het vak." Wie het broodje wil komen proeven kan dat vanaf 17 februari doen in Medemblik, dan gaat het restaurant weer open.

Aan de verkiezing, georganiseerd door stichting De Lekkerste Wedstrijden, deden twintig finalisten mee. De wedstrijd is bedoeld voor ondernemers en medewerkers van horecabedrijven. Karssen hield creaties van Diks authentiek culinair uit Harreveld en Lunchroom Nagelkerke uit Oudenbosch achter zich.

Foto: Stichting De Lekkerste Wedstrijden