Ga naar Content

Flessenscheepjesmuseum in zwaar weer

ENKHUIZEN Het flessenscheepjesmuseum heeft een ernstig personeelstekort. Het piepkleine museum draait volledig op vrijwilligers. Een aantal van hen is uitgevallen, waardoor het museum op sommige dagen noodgedwongen dicht moet.

Frans Wesseling, de coordinator van het museum, zit met z'n handen in 't haar. "Normaal hebben we zo'n 20 vrijwilligers nodig om het museum 7 dagen in de week open te houden. Door uitval hebben we er nu maar 13 en dat is veel te weinig."

Uit nood heeft hij zelf ook veel meer dagen in het museum gestaan dan normaal. "Binnenkort word ik geopereerd aan mijn knie en dan kan ik ook niet meer bijspringen."

Het vinden van vrijwilligers is niet makkelijk. "De meeste geinteresseerden in Enkhuizen hebben hier al wel eens gewerkt en hebben het op een bepaald moment wel gezien", vertelt Frans. 

Volgens Wim Pelser, een van de vrijwilligers, is het altijd leuk om in het museum te zijn. "Met de collega's is het altijd gezellig." Hij geeft rondleidingen en doet wat reparatiewerkzaamheden. "Het leuke is dat elke fles z'n eigen verhaal heeft."

Mocht je interesse hebben om als vrijwilliger aan de slag te gaan in het flessenscheepjesmuseum, check dan de site voor contactgegevens. 

Foto: NH/Marieke Pijlman