Noord-Holland

Onverlaten laten 30 liter mensenpoep achter bij café: "Stank was onbeschrijflijk"

4 januari 2017, 18.58 uur

DEN HELDER - DEN HELDER Redney Broerse uit Den Helder wist niet wat hij zag toen hij een emmer vol met poep vond voor het café van zijn schoonmoeder. De brandweer moest de hele straat afzetten om de boel op te ruimen.

Redney heeft meteen de politie gebeld, en de politie heeft meteen de brandweer ingeschakeld. Die constateerde dat er 30 liter mensenpoep in de emmer zat. De stank was onbeschrijfelijk. "Alsof je alles wat uit je lichaam komt, kots, schijt, urine, mengt met lijklucht", aldus de ongelukkige vinder.

Iemand in Den Helder wilde blijkbaar heel graag dertig liter poep kwijt. Dat zijn ongeveer 60 drollen in een emmer. "Ze hebben moeten sjouwen of iemand heeft het achter op de fiets gehad. Ze zijn onderweg geweest met een emmertje poep. Zij hebben er meer moeite voor gedaan dan wij. Wij hebben de emmer niet aangeraakt", zegt Redney.

Gefilmd
De daders zijn gefilmd door een camera in het café. Het gaat alleen nog even duren voor ze in beeld te zien zijn, want er is 24 uur aan beeldmateriaal opgenomen. "We hebben nog niet alles bekeken, maar we hebben een vermoeden dat ze er op moeten staan, dat moet haast wel."

Volgens Redney zijn het jaloerse concurrenten. Het café van zijn schoonmoeder loopt goed en dat kan niet iedereen waarderen. "Ze heeft een succesvol café, we denken dat het iemand is met jaloezie". Zodra de beelden van de daders zijn gevonden, gaan ze naar de politie.