Ga naar Content
Noord-Holland

Slechtziende Maikel geweigerd bij Burger King: "Ik voelde me machteloos"

3 januari 2017, 17.27 uur · Aangepast 3 januari 2017, 22.43 uur
Door: · Foto: Facebook: Maikel Bader

AMSTERDAM De slechtziende Maikel Bader uit Amsterdam besloot gisteren bij de Burger King te gaan eten, maar werd geweigerd omdat hij een blindengeleidehond bij zich had. De werknemers van het filiaal op station Bijlmer Arena stuurden hem meteen weg, toen ze zijn hond zagen.

Maikel Bader loopt met zijn blindengeleidehond naar de toonbank om iets te bestellen. Als werknemers zijn blindegeleidenhond zien, verzoeken ze hem het pand te verlaten. Maikel geeft aan dat hij vanwege zijn handicap de hond nodig heeft, maar ook de bedrijfsleider toont hier geen begrip voor en belt de politie. "Het bellen van de politie is mijn redding geweest. Zij vertelden tegen de bedrijfsleider dat ze mij niet mochten weigeren", vertelt Maikel aan NH. 

De bedrijfsleider laat hem daarna wel wat bestellen, maar wil niet dat hij in de buurt van andere klanten gaat zitten. "Dit schoot bij mij echt in het verkeerde keelgat. Na het spreken van een bedrijfsleider word ik meestal met rust gelaten, maar op dat moment voelde ik me machteloos", zegt Maikel.

Excuses
De eigenaar van het filiaal, HMSHost, biedt zijn excuses aan. "Maikel mag de volgende keer kosteloos samen met ons komen eten bij de Burger King. Ook willen we met hem in gesprek om te kijken hoe we zo'n situatie kunnen voorkomen. Hij is altijd welkom." Maikel weet nog niet of hij op die uitnodiging in gaat.

UPDATE: Volgens de eigenaar van de Burger King, heeft Maikel laten weten dat hij graag een Whopper komt eten.