Ga naar Content
Noord-Holland

Getuige Zwanenburgs drugsdrama: "Ze hing levenloos op de arm van een agent"

2 januari 2017, 22.36 uur · Aangepast 3 januari 2017, 15.17 uur
Door: · Foto: Laurens Bosch

ZWANENBURG Grote paniek in de Acacialaan in Zwanenburg vanmiddag. Twee kinderen van 11 en 12 jaar werden onwel nadat ze pillen op straat hadden gevonden en daar van hadden gegeten. Vermoedelijk gaat het om drugs.

Een overbuurman vertelt aan NH hoe hij een politieauto met 'alle toeters en bellen' de straat in zag rijden. "Daarna volgde een ambulance, nog een politieauto en nog meer ambulances. Het was een hele paniektoestand", aldus de man. 

Vanuit zijn huis zag hij hoe de twee kinderen naar beneden werden gedragen. "Eentje was er slecht aan toe. Ze hing een beetje levenloos aan de armen van een agent. Vervolgens zijn ze als de sodemieter naar het ziekenhuis gereden."

Grote indruk
De hele situatie heeft grote indruk gemaakt op de man. "Dit gaat je niet in de koude kleren zitten. Het gaat wel om kinderen. Ik dacht meteen aan mijn eigen kleinkind van 10, wat zou die doen? Dat is wel echt schrikken."

Volgens hem is er in de buurt normaal totaal geen drugsoverlast. "Ik woon hier nu 40 jaar en zoiets heb ik nog nooit meegemaakt. Maar het maakt me ongerust. Hoe kan dit gebeuren?"

De politie heeft nog geen idee wat voor pillen twee meisjes hebben ingeslikt. In de buurt is onder andere met een speurhond gezocht of er nog meer pillen op straat lagen. Of er meer zijn gevonden, is niet bekend.

abc5media_audio_0