Ga naar Content
Noord-Holland

Fans laten Zaanse Mayonaise-tattoo zetten: "Het is het lekkerste dat er is"

2 januari 2017, 16.45 uur · Aangepast 2 januari 2017, 17.02 uur
Door: · Foto: Facebook Zaanse mayonaise, Van Wijngaarden/NH Beeldbewerking

WORMERVEER De 21-jarige Jimmy Venema en zijn acht jaar oudere neef Pino Visscher uit Koog aan de Zaan kunnen niet zonder Zaanse Mayonaise. Ze zijn er zelfs zo gek op dat ze een mayonaisetube op ware grootte op hun arm hebben laten tatoeëren.

De neefjes eten bij elke maaltijd wel Zaanse Mayonaise. Gemiddeld gaan er drie tubes van het spul in een week doorheen. De twee kregen de liefde van huis uit mee: omdat Zaanse Mayonaise een typisch product is dat in de Zaanstreek wordt gemaakt, besloten ze het op hun arm te tatoeëren. "Echte Amsterdammers laten drie kruizen tatoeëren en wij trotse Zaankanters hebben Zaanse Mayonaise", aldus Jimmy. 

Rondleiding
De twee zetten vorige week een foto van hun getatoeëerde armen op Facebook. Dat werd al snel opgepikt door Michel van Wijngaarden, de eigenaar van de Zaanse Mayonaise-fabriek. "In eerste instantie dacht ik dat het een grap was, maar al snel bleek het om echte tattoos te gaan. Wij vonden het zo leuk dat iemand de tubes op hun arm hebben gezet dat we ze een rondleiding door de fabriek aanboden", vertelt Van Wijngaarden. Voor Pino en Jimmy was het een wens die uitkwam. "We mochten de saus proeven voordat het de tube ingaat. Dat was echt geweldig."

Beroemd
Op Facebook heeft de foto van de tattoos inmiddels 250.000 mensen bereikt. Pino Visscher is overdonderd door de aandacht die zijn tattoo krijgt en heeft er geen spijt van dat hij hem heeft laten zetten. "Ik vind het speciaal dat we een beetje beroemd zijn. Alleen mijn vriendin is minder blij met de tatoeage", grapt Visscher.