Ga naar Content
Noord-Holland

Vrienden eren doodgestoken Sjeddy met videoclip: "Houd je rustig en wacht op ons"

1 januari 2017, 19.49 uur · Aangepast 1 januari 2017, 20.32 uur
Door: · Foto: Ferravisuals

HAARLEM "The good die young". Met die woorden begint de videoclip waarmee de vrienden van de exact een jaar geleden doodgestoken Sjeddy de Haarlemmer eren. De clip, die vandaag op YouTube is gezet, heet 'A tribute to Sjeddy'.

De 22-jarige Sjeddy werd vorig jaar tijdens de nieuwjaarsnacht op de Zomerkade in zijn hart gestoken toen hij een ruzie probeerde te sussen. Hij overleefde de steekpartij niet. Er werden vijf mensen opgepakt, van wie er twee worden vervolgd. Vooralsnog is er niemand veroordeeld in de zaak.  

Lees ook: Dode en meerdere gewonden bij steekpartij in Haarlem

"Je schoot een broeder te hulp, die verkeerde in nood. Maar je trof daar de verkeerde aan, de engels des doods. Je stierf niet alleen maar in de handen van een broeder. Rust in vrede strijder en wens sterkte aan je moeder", luidt het begin het eerste couplet, natuurlijk voorzien van stevige rapbeats.

Lees ook: Familie doodgestoken Haarlemmer Sjeddy: "Hij overleed door één messteek in z'n hart"

Een deel van de clip is geschoten op de Grote Markt, waar het gezelschap gehuld in hoodies met portret, geboorte- en stefdatum van Sjeddy onder de versierde kerstboom laat weten hoezeer ze hun vriend missen. "1 januari zal nu nooit meer een feestdag zijn." 

Lees ook: Bekentenis in zaak doodgestoken Sjeddy

Stuk voor stuk spreken Sjeddy's vrienden in de videoclip hun hoop uit ooit met hem herenigd te worden. "Ooit kom ik boven, dan ben ik bij je gappie." Een ander richt zich tot hem met de woorden: "Ooit kom ik je tegen, houd je rustig broer en wacht op ons."

Bekijk hieronder de gehele videoclip.