Start van hoofdcontent

DEN OEVER

nl

Lint van licht op Afsluitdijk voor onderzoek naar kanker

30 december 2016, 18.27 uur · Aangepast 30 december 2016, 20.10 uur

DEN OEVER Duizenden lampionnen verlichten vanavond de Afsluitdijk. Met het lint van licht vraagt KWF-kankerbestrijding aandacht voor iedereen die met kanker te maken heeft. De opbrengst van de lampionnen is voor onderzoek naar de ziekte.

Al de hele dag zijn vrijwilligers bezig met het plaatsen van ruim zesduizend lampionnen van Den Oever tot aan Friesland. Voor elk lichtje is een donatie gedaan aan het KWF. Eric Nottelman uit Den Helder twijfelde geen moment om mee te doen. Hij verloor in 2005 zijn vrouw toen 37-jarige vrouw Angela, die aan borstkanker leed. Eric bleef achter met twee kinderen.

Moeilijke momenten
Eric krijgt bij het monument op de Afsluitdijk een lampion en schrijft daarop de naam van zijn overleden vrouw. Het verlies van zijn geliefde valt hem nog altijd zwaar. "Zeker met kerst als je met familie zit, zijn het nog moeilijke momenten. Dan denk ik terug aan hoe het was als gezin. Iedere lampion staat voor een herinnering aan iemand die aan kanker is overleden of nu strijd tegen kanker. Het geeft een gevoel dat je er niet alleen voor staat."

De Afsluitdijk is vanaf vanavond tot morgenochtend verlicht. Eric heeft zijn lampion voor Angela tussen de andere lichtjes gezet. Hij rijdt langs "zodra het goed donker is" om te zien hoe het eruit ziet. Het lint van licht is vanaf 19:00 uur te volgen via een livestream van het KWF.