Ga naar Content
Noord-Holland

Miljoenenhit voor Hoofddorper op YouTube met cover wereldster

30 december 2016, 09.50 uur · Aangepast 18 februari 2017, 17.00 uur
Door: · Foto: Screenshot YouTube

HOOFDDORP Ramin Rezai is in één klap een bekende YouTuber. De Hoofddorper staat als 'featuring artist' genoemd bij een cover van Drake op de website en die video is inmiddels meer dan 280 miljoen (!) keer bekeken.

Rezai's naam staat achter een cover van het nummer One Dance van de wereldberoemde Canadese zanger Drake, maar zong het nummer niet zelf. Wie het nummer wel heeft ingezongen is onbekend, maar Rezai zag afgelopen zomer dat de cover goed werd aangeklikt op YouTube. 

Omdat Rezai's stem lijkt op de zanger van de cover, benaderde hij de jongen die het nummer op YouTube had geüpload. De Hoofddorper vroeg aan hem of hij Rezai's naam achter het nummer wilde zetten, zodat luisteraars op zijn naam zouden gaan zoeken en naar meer nummers van hem zouden gaan luisteren.

"Een slimme marketingstunt", noemt hij het tegenover NH. Toch baalt de amateurzanger een klein beetje. "Was het maar mijn eigen nummer geweest."

Geen geld
Het succes levert Rezai vooralsnog geen geld op. "Dan had ik eerst partner van YouTube moeten zijn. Dom, dat zou ik over hebben gedaan als dat kon. Met dat aantal clicks kan je behoorlijk verdienen. Nu verdienen YouTube en Drake zelf eraan."