Ga naar Content

Willekeurige steekpartij op 13-jarige jongen zorgt voor onrust Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD Heerhugowaard was in de zomer van 2015 in rep en roer toen een 13-jarige jongen van zijn fiets af werd getrokken en werd neergestoken door een onbekende man. NH sprak met de ouders van het slachtoffer. "Het was een hele schok om te zien dat een vreemdeling zomaar je kind bijna kan vermoorden", zegt zijn moeder Dimfna Koc.

De zoon van het gezin Koc werd zonder enige aanleiding aangevallen. Volgens zijn vader werden ze onderdeel van een nachtmerrie "die je dagelijks ziet of waar je over leest". Het scheelde niet veel of de puber had het niet kunnen navertellen. 

Bang voor opnieuw toeslaan
De dader heeft lange tijd vrij rondgelopen. Dat heeft destijds voor veel onrust in de buurt gezorgd. "De eerste tien maanden dat hij gewoon rondliep, dat je niet wist wie het was, waren vreselijk. Dan ben je er elke dag mee bezig", vertelt zijn moeder. Ze was bang dat de dader opnieuw zou toeslaan. 

Hij werd vastgelegd op bewakingscamera's. Maar het duurde lang voordat deze te zien waren in opsporingsprogramma's. Tot grote frustratie van de familie. 

"Een fijn idee"
De dader meldt zich uiteindelijk zelf bij de politie. "Ik vond het een fijn idee dat hij van de straat af was. Dan liep mijn kind geen gevaar meer en natuurlijk ook andere kinderen niet", vertelt zijn vader Ercan Koc.

Het voorval is het gezin niet in de koude kleren gaan zitten. Ze hebben besloten hun huis te verkopen en naar Amerika te emigreren. "Het heeft zo'n impact gehad, dat zal je nooit vergeten", zegt Dimfna. "Je moet het uiteindelijk vergeten en doorgaan."

Foto: Opsporing Verzocht