Noord-Holland

NL
V

Geld en sieraden hoogbejaarde vrouw gestolen door oplichters

29 december 2016, 18.40 uur · Aangepast 31 december 2016, 18.19 uur · Foto: Shutterstock

ALKMAAR Een 87-jarige vrouw uit Oudorp is woensdagmiddag rond 17.00 uur het slachtoffer geworden van een babbeltruc. Alle kostbaarheden werden uit haar huis gestolen door de laffe daders.

Eén van de dieven belde bij het slachtoffer aan en vertelde dat ze van de thuiszorg was. De bejaarde vrouw vroeg naar een legitimatie. Die kon de oplichtster vervolgens niet tonen omdat ze hem "in de auto had laten liggen". Op goed vertrouwen heeft de dame op leeftijd haar uiteindleijk toch binnengelaten.

Volgens de politie is er vervolgens ook een handlanger het huis is binnengedrongen. Die heeft alle waardevolle spullen van de vrouw meegenomen. Na 10 tot 15 minuten vertrok de 'thuiszorgster' weer. 

Lees ook: Overzicht: 12 brutale babbeltrucs in Noord-Holland

Blond haar, blauwe ogen
De oplichtster is ongeveer 1.70 meter lang, heeft een blanke huidkleur, een slank postuur, blond haar en blauwe ogen. Ze droeg een donkerkleurige jas en een strakke, donkerkleurige broek. Ze sprak accentloos Nederlands. 

Lees ook: Hoe voorkom je dat je slachtoffer wordt van een babbeltruc?

Heb jij iets gezien of is deze zwendelaar ook bij jou aan de deur geweest? Bel dan met de politie via het nummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.