Ga naar Content
Noord-Holland

'Terrorist Berlijn vluchtte via station Amsterdam Sloterdijk'

28 december 2016, 11.05 uur · Aangepast 28 december 2016, 11.58 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM De Tunesische terrorist Anis Amri is na de bloedige aanslag in Berlijn mogelijk via Nederland naar Italië gereisd.

Volgens de Franse nieuwszender TF1 zou hij vanaf Amsterdam Sloterdijk een FlixBus naar Lyon hebben genomen en onderweg niet zijn gecontroleerd. 

Verder melden Italiaanse kranten Ldat er in de bagage van Amri een telefoon met bijzondere simkaarten is aangetroffen. Deze zijn tijdens een reclameactie van een telecommunicatiebedrijf uitsluitend in Nederland uitgedeeld van 20 tot 22 december. Dit is gebeurd in Zwolle, Nijmegen en Breda. 

Amri reed op 19 december met een vrachtwagen in op een kerstmarkt in Berlijn. Hierbij kwamen twaalf mensen om het leven. Na deze aanslag vluchtte hij. In de namiddag van donderdag 22 december is hij gezien op het Franse station Lyon-Part-Dieu. Een dag later is hij op een station bij Milaan gedood.

Verklaring
Vervoerder FlixBus geeft vandaag zo snel mogelijk een verklaring, meldt Het Parool. Het Landelijk Parket laat weten dat de politie onderzoekt of Amri daadwerkelijk via Nederland is gereisd. Het Openbaar Ministerie wil verder geen mededelingen over de kwestie doen.