De allerslechtste oliebol komt uit Noord-Holland

Haarlem - De Hollandsche Gebakkraam H.J. Bakker in het Haarlemse Schalkwijk bakt de allerslechtste oliebollen. Dat blijkt uit de jaarlijkse oliebollentest van het AD.

Volgens de test is de oliebol "oneetbaar". De bol, die voor een euro verkocht wordt, krijgt daarom het eindcijfer 1. Daarmee is de kraam de enige uit de test die zo laag scoort. 

'Weg hier'
"De laatste plaats. En wat staat er in grote letters op de kraam? KWALITEIT IS ONZE RECLAME. Iemand met een beetje gevoel voor humor wordt daar toch heel vrolijk van? Weg hier!", klinkt het eindoordeel op de website van het AD

De beroemde oliebollentest werd dit jaar voor de 24e keer gehouden. Klanten, bakkers en bedrijven konden tot 11 november opgeven waar de lekkerste oliebol te krijgen was. Een zorgvuldig geselecteerde jury ging daarna op pad om de bollen van de opgegeven bakkers aan een uitgebreide keuring te onderwerpen. 

Assendelft
De beste oliebol van Nederland wordt gebakken voor Meesterbakker Voskamp in Spijkenisse (eindcijfer 10). De beste Noord-Hollandse oliebol is van Lex Brakenhoff Boulangerie en Patisserie in Assendelft en staat met een 8,5 op de twaalfde plaats in de lijst. 

Deel dit artikel:

Recent nieuws