Ga naar Content
Noord-Holland

'Prijs treinkaartjes moet omlaag'

27 december 2016, 16.40 uur · Aangepast 27 december 2016, 16.51 uur
Door: · Foto: Shutterstock

AMSTERDAM Treinkaartjes moeten goedkoper worden. Dat vindt reizigersorganisatie 'Voor beter OV'.

Volgens de organisatie is dat het logische gevolg van de tariefsverlaging die de Autoriteit Consument en Markt (ACM) aan ProRail heeft opgelegd, schrijft De Telegraaf

De spoorbeheerder heeft de ’gebruiksvergoeding’ in 2015 met 18% verhoogd, volgens de klagers zonder goede reden. De ACM heeft die klagers gelijk gegeven, en ProRail moet nu over zowel dit jaar als vorig jaar €4 miljoen terugbetalen. Niet alleen aan klagende partijen Arriva, Connexxion, Syntus en Veolia, maar ook aan grootverbruiker NS.

Profiteren
'Voor beter OV' vindt dat ook de reizigers moeten profiteren van de uitspraak. De belangenclub vindt het opvallend dat NS zelf géén bezwaar maakte tegen ProRails tariefsverhoging.

Lees ook: NS verkoopt treinkaartjes naar 'stationloos' IJmuiden

"Hiermee wordt duidelijk dat de vervoerconcessie van de NS niet deugt", concludeert de reizigersorganisatie. "De NS kan alle door ProRail in rekening gebrachte heffingen plompverloren in de tarieven doorberekenen, en zal daarom – zo blijkt nu – geen vinger uitsteken om die kosten op een fatsoenlijk niveau te houden."