Ga naar Content

V&D-man Wim van de Water 8 maanden na faillissement: "Kon lange tijd niet meer genieten"

OBDAM Veertig jaar lang werkte Obdammer Wim van de Water voor V&D. Nooit had hij een andere werkgever, hij was idolaat van het warenhuis. Maar nadat hij op 21 april de deuren van de winkel in Hoorn achter zich dicht deed, belandde hij in een zwart gat.

"Ik was ontheemd. Het was een mooie zomer. Mensen zeiden: 'geniet er een beetje van'. Maar ik kon dat niet. Ik was dat mooie bedrijf en die leuke collega's kwijt." De klap kwam enorm hard aan bij Wim. Het was zelfs zo erg dat hij het winkelpand in Hoorn lange tijd vermeed. "Als ik in Hoorn was en ik wist dat ik langs de winkel moest, liep ik er in een boog omheen."

Lees ook: Wim (58) werkte 40 jaar bij V&D: 'De day after is echt heel moeilijk'

Inmiddels heeft hij het een plekje kunnen geven. De afgelopen maanden gebruikte de voormalig floormanager onder meer om een film te maken over de laatste drie maanden van het warenhuis in Hoorn. "Een mooi document voor mij en mijn collega's. Daar zitten flink wat uurtjes in, maar ik ben erg blij mee."

Al ruim honderd keer gesolliciteerd
Terwijl onlangs bleek dat 7.000 van de 10.000 ex-medewerkers weer een baan hebben gevonden, zit de 59-jarige Wim nog werkloos thuis. En je kan niet zeggen dat hij het niet probeert. Al ruim honderd keer heeft hij gesolliciteerd. "Ik ben geen opgever en wil graag aan het werk. Twee keer mocht ik op gesprek komen en ben ik echt heel dichtbij een baan geweest. Natuurlijk had ik die baan liever gehad, maar daar put ik wel hoop uit."

Voor 2017 is hij dan ook hoopvol. "Ik hoop en verwacht dat 2017 minder verdrietig wordt dan 2016!"

Foto: NH Nieuws