Ga naar Content

Hier sprong een man met zijn kind uit het raam: 'Nooit zoiets meegemaakt'

AMSTERDAM De Amsterdamse Rivierenbuurt werd afgelopen zomer opgeschrikt door een gezinsdrama: een man sprong uit het raam van een woning aan de Eendrachtsstraat. In zijn armen had hij zijn 11 maanden oude baby. NH Telt Af blikt deze week terug op nieuws van het afgelopen jaar.

De twee overleefden de val niet. Om het drama compleet te maken vond de politie in het appartement waar de man uit was gesprongen, het levenloze lichaam van zijn moeder. Omdat de angst bestond dat de vader explosieven bij zich had of in de woning had achtergelaten, werden veel omliggende woningen ontruimd. Ook was er een grote politiemacht op de been. 

Gegooid
De omgekomen baby was het neefje van actrice Fajah Lourens. Die verklaarde later dat de vader van haar neefje hem uit het raam had gegooid, waarna hij zelf uit het raam sprong. 

Lees ook: Drama in Amsterdam: man en baby dood na sprong uit raam

Verslaggever Hasan Coskun deed die dag voor NH Nieuws verslag van het drama. NH Telt Af ging met hem terug naar de Eendrachtsstraat. "We mochten de straat niet in. We stonden aan het begin van de straat, met weinig informatie. Je probeert buren aan te spreken om te achterhalen wat er is gebeurd," vertelt hij aan NH Nieuws.

Foto's
Niet veel later zag Hasan met eigen ogen wat er was gebeurd. "Op een gegeven moment kwam er een buurman naar me toe met een telefoon met daarop foto's. Dan zie je dus echt een man op straat liggen met daarnaast een baby. Toen drong het echt door dat dit verschrikkelijk was. Zo'n verhaal als dit heb ik nog nooit meegemaakt."

Bekijk hele aflevering van NH Telt Af hieronder: 

Video #157837

In NH Telt Af zie je deze week iedere dag om 18.18 uur een top tien van onder meer de meest schokkende, ontroerende en hilarische fragmenten van het jaar. 

Foto: HFV Photo Services