Start van hoofdcontent

HAARLEM

nl

Eerste nachttrein vol met feestende Haarlemmers

17 december 2016, 04.15 uur · Aangepast 17 december 2016, 16.16 uur · Door Geja Sikma

HAARLEM Het is nog niet een volwaardige nachtdienstregeling tussen Haarlem en Amsterdam, maar die ene trein extra tussen Haarlem en Amsterdam in de weekenden is met een groots feest ingewijd.

Van verslaggever Geja Sikma

Met een dj en een band in één van de coupes van de eerste nachttrein, vierden vannacht ongeveer 50 Haarlemmers dat ze iets meer bewegingsvrijheid hebben in de nacht. Dat ze als sardientjes in blik heen en weer werden geschud, deerde deze keer niet.

Al jaren wordt er in Haarlem getreurd omdat de stad niet op het nachtnet van de NS is aangesloten. Na een facebookactie heeft de gemeente samen met de Nederlandse Spoorwegen toch in de nieuwe dienstregeling één extra trein heen en weer toegevoegd. 

Om 2.10 uur vertrekt vanaf nu op vrijdag- en op zaterdagnacht de laatste trein uit Haarlem naar Amsterdam, en om 2.34 uur rijdt deze terug vanaf Amsterdam Centraal naar Haarlem. 

Ondanks dat de initiatiefnemers blij zijn met deze eerste nachttrein, hopen ze wel dat de komende 3 jaar deze trein zo goed gebruikt wordt door de reizigers, dat de NS besluit de hele nacht treinen op Haarlem te laten rijden.  

NH/Geja Sikma