Ga naar Content

Sporthal onder vuur genomen in Hoogwoud: meerdere schoten gelost

HOOGWOUD Sportcentrum De Weyver in Hoogwoud is vannacht onder vuur genomen. Onbekenden hebben meerdere schoten gelost op de sporthal.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie. Er is volgens hem niemand geraakt bij de schietpartij. Wel is er schade aan het pand. 

Eigenaar Sjaak Kalverboer van het sportcentrum zegt tegen NH Nieuws dat hij geen idee heeft wie er achter de schietpartij zit. "Als we dat hadden geweten, was het niet gebeurd. Wij weten niets en we snappen niet dat er malloten zijn die dit doen."

Lees ook: Sporthal De Weyver in Hoogwoud beschoten

Hoe laat de schietpartij precies plaatsvond, is nog onduidelijk. De politie kreeg vanochtend de melding dat er 's nachts was geschoten en doet op dit moment onderzoek bij het sportcentrum.

Lees ook: Politie zoekt getuigen van brandstichtingen in Hoogwoud

Het is niet de eerste keer dat de hal negatief in het nieuws komt. De Weyver is meerdere keren het mikpunt van brandstichting geweest. In acht maanden tijd gebeurde dat drie keer.

Idioten
Morgen vindt er in de sporthal een muzikaal evenement plaats. Het is niet in Kalverboer opgekomen om dat af te blazen. "Het mag toch niet zo zijn dat een of twee idioten dit voor het hele dorp verpesten."