Ga naar Content
Noord-Holland

Doek valt voor Haarlemse Honkbalweek

15 december 2016, 23.39 uur · Aangepast 16 december 2016, 10.02 uur
Door: · Foto: NH Nieuws / Wim van Amerongen

HAARLEM De Haarlemse Honkbalweek is niet meer. De sponsorinkomsten zijn te laag om de begroting voor de volgende editie, over anderhalf jaar, rond te krijgen.

Het tweejaarlijkse evenement werd altijd goed bezocht. De afgelopen jaren was de begroting al opgesteld met een klein verlies, maar dankzij een financiële buffer kon de Honkbalweek toch doorgaan. Die buffer is nu op, meldt het Haarlems Dagblad

Toernooivoorzitter Frits Mulder informeerde de medewerkers van het evenement vanavond: "Wij vonden het hierdoor onverantwoord om met de organisatie van het toernooi in 2018 van start te gaan. Met pijn in het hart hebben we besloten de Stichting Honkbalweek op te heffen en zal het organisatie-comité worden ontbonden. Ja, dit is flink balen."

Sinds 1961
Het evenement werd georganiseerd sinds 1961 en de eerste editie vond plaats op het oude complex van Kinheim op het Gemeentelijk Sportpark aan het Badmintonpad. Vanaf 1963 werd het evenement in het Pim Mulier Stadion gehouden. In 1972 werd besloten het om het jaar te organiseren. 

Afgelopen jaar werd de 28e editie van het sportevenement gehouden. Het Nederlandse honkbalteam ging toen met de winst naar huis.